Wat kost het

 

Om lid te worden van de coöperatie betaal je de eenmalige inschrijvingskosten van €30,-. Als lid krijg je toegang tot de diensten van Smart. Over de omzet die je via Smart draait houden we 7% beheerskosten in, gaat het incassorisico over op Smart en garandeert Smart de uitbetaling aan jou. Met deze beheerskosten dekken we de operationele kosten, verzekeren we ons (en jou), en we gebruiken dit om een loongarantiefonds op te bouwen. Op het moment dat je jezelf salaris wilt laten uitbetalen wordt er over het budget dat je hiervoor ter beschikking stelt premies voor de werknemersverzekeringen en loonbelasting ingehouden. Hierdoor ben jij verzekerd voor de werknemersverzekeringen.

Sociale onderneming
Smart is een sociale onderneming. Dat wil zeggen dat als we winst maken, we die winsten gebruiken voor de verdere uitbouw van de diensten. De winst komt dus ten goede aan het collectief dat ten dienst staat van haar leden.

Transparantie
Als afnemer van Smart diensten moet je lid worden van de coöperatie. Elk jaar legt het bestuur het jaarverslag met de jaarrekening ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Zo kan je precies zien en beoordelen wat er met jouw bijdrage gebeurt.

Proefberekening:
Als je in een maand €1400 omzet en daarvoor kosten van €300 hebt gemaakt

  • dan betaal je €91 Smart fee;
  • draag je €165,43 aan premies voor werknemersverzekeringen af;
  • draag je €307,30 aan loonheffing af;
  • en ontvang je €833,46.