Freelance payrolling

smart9 - kopie

Onze belangrijkste dienst is payrolling voor freelancers. Wil jij zelfstandig je werk uitvoeren zonder ondergeschikt te zijn aan een werkgever, wel de sociale zekerheid van een werknemer en zit je niet te wachten op uren lang je administratie verzorgen dan is deze dienst ideaal voor jou.

Via de payrolling kom je in dienst van de coöperatie, hierdoor regelt Smart de facturatie richting jouw opdrachtgever, wordt je door Smart vroegtijdig uitbetaald, ben je verzekerd voor de werknemersverzekeringen, neemt Smart alle verplichtingen en risico’s van een werkgever op zich, en kan jij zelfstandig de opdracht uitvoeren. Hierdoor zijn jou administratieve verplichtingen nihil, en kan je zonder zorgen jouw freelance werk uitvoeren.

Via payrolling heb jij minder risico’s
Als werknemer kan je aanspraak maken op werknemersverzekeringen, hierdoor heb je op het moment dat je niet kan werken door ziekte, arbeidsongeschiktheid of doordat je minder opdrachten hebt toch inkomsten.

Als werknemer van de coöperatie val je onder de dekking van onze WA verzekering en ben je verzekerd tegen arbeidsongevallen.
Omdat Smart de facturatie over neemt krijg jij direct via ons betaald en hoef jij je niet druk te maken over opdrachtgevers die niet of laat betalen.

Om schijnzelfstandigheid te voorkomen wil de overheid dat een zzper meerdere opdrachtgevers heeft, op het moment dat de belastingdienst meent dat je te weinig verschillende opdrachtgevers hebt loopt jouw opdrachtgever het risico dat hij gezien wordt als werkgever. Omdat wij met payrolling dit werkgeverschap al op ons nemen hoeft de opdrachtgever zich niet druk te maken over naheffingen en de administratieve verplichtingen van een werkgever.

Autonomie
Als freelancer regel je zelf je acquisitie, bepaald jezelf je tarief en presenteer je jezelf op de manier waarop jij dat wilt. Ook bepaald je zelf hoe je de opdracht uitvoert, welke hulpmiddelen je daarbij gebruikt en personen je daarbij inschakelt. Je bepaald zelf wanneer je aan de opdracht werkt en spreekt zelf af op welk moment je de opdracht aan de opdrachtgever oplevert.

Begeleiding
Bij Smart heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt waarbij je voor al je werk gerelateerde vragen terecht kunt. De Smart advisor kan jou juridisch advies geven, helpen met belastingen, helpen met administratie of het aanvragen van een uitkering. De advisor kan jouw helpen bij het bepalen van het tarief dat jij hanteert richting jouw opdrachtgevers. De advisor kan jou begeleiden bij het vaststellen van een vast salaris aan de hand van jouw inkomsten. Ook kan hij samenwerkingsvoorstellen doen of jou koppelen aan freelancers als jij op zoek bent naar partners voor een project.

Administratie
Op het moment dat je bij ons via payrolling in dienst bent hoef je je niet in te schrijven bij de KvK hoef jij geen BTW aangifte te doen, winst en verliesrekening op te maken, crediteuren/debiteuren administratie te voeren, balans op te maken of inventaris bij te houden. Wij verzorgen daarbij de loonadministratie die vervolgens automatisch ingevuld wordt op het moment dat jij je inkomstenbelasting wilt aangeven, daarbij komt dat wij al loonbelasting hebben ingehouden zodat je aan het eind van het jaar minder belasting hoeft te betalen of zelfs geld terug krijgt.