Waarom SMart?

Samen creëren we een zakelijke basis voor jouw creatieve werkpraktijk

Het werken in de culturele en creatieve sector kan complex zijn door de hybride werkpraktijk. Je werkt als docent, kunstenaar en doet af en toe een adviesopdracht. Of je tracht twee disciplines te verenigen en hebt een stichting en een eigen bedrijf naast elkaar. 

De toekomst van de creatieve sector is aan projectwerkers. Vaste contracten zijn passé, maar de zaken op orde hebben is een must om te komen tot een gezonde basis voor een creatieve werkpraktijk. En die komt er alleen als we de krachten bundelen, een groep van creatieven vormen om samen onze zaken te regelen. In een coöperatie van podiumkunstenaars, muzikanten, vormgevers. Architecten, actrices, schrijvers. Beeldhouwers, componisten: iedereen die gestudeerd heeft op een creatieve opleiding en werk maakt van zijn creativiteit.

SMart verstevigt de autonomie van creatieve projectwerkers door effectieve tools en diensten aan te bieden om de zakelijke kant beter te regelen, waardoor jij meer tijd hebt voor je creativiteit. 

  • Als sociale onderneming is SMart strikt non-profit. Alles wat we doen, is gebaseerd op professionele behoeften van creatieven.
  • Onze diensten zijn makkelijk te gebruiken, veilig en betaalbaar. SMart helpt het leven van een creatief professional gemakkelijker te maken. Kijk bij diensten voor het overzicht!
  • Als een deel van een Europees netwerk, zijn we in staat om een essentiële contributie te leveren om creatieve en culturele professionals een zakelijke, sociale basis te bieden door heel Europa. Lees hier meer over onze Europese idealen hier.